Кметът на София поздравява дизайнерите и присъстващите

Със стилно ревю в рамките на Green Fashion Days приключи и финалният етап на кампанията на Столична община и TexCycle „Време е за детокс на гардероба“. В рамките кампанията за 20 дни през месец септември бяха събрани 4,5 т. текстил чрез няколко стационарни и мобилни пункта в София.
„Голямата ни цел е да поставим публично темата за значението от правилното разделно изхвърляне на текстила за качеството на атмосферния въздух… Успехът на инициативата недвусмислено ни показа, че софиянци са готови да събират разделно и текстилните си отпадъци.“ сподели Йорданка Фандъкова, Кмет на Столична община.

Колекциите „Втори живот“ и „Втори живот – Мини“ на дизайнерките Десислава Филева, Александра Пардунска и Десислава Веселинова бяха сътворени изцяло от дрехи, събрани в рамките на кампанията, като тяхното претворяване убеди всички присъстващи, че материите и уникалните десени заслужават втори живот, а правилното им оползотворяване е от съществено значение за опазването на околната среда.

Ревюто беше допълнително украсено от малките таланти от певчески колектив МиРеЛа, както и от великолепното изпълнение на певеца Никола Чочев.

Колекция "Втори живот"